ОШ ХРШ

8. 4. 2022.

2022-04-07: СВЕЧАНА ДОДЕЛА СЕРТИФИКАТА НАКОН МНОГОБРОЈНИХ ПРОЈЕКТНИХ АКТИВНОСТ

На почетку четвртог дана активности у оквиру пројекта „Моћ бајки и прича у служби писмености и језичких вештина“ ( Power of Fairy tales and stories on literacy and language skills ) Дијана Влајић, учитељица 4/1, са својим ученицима одржала је креативну радионицу за наставнике. Учитељица Дијана већ седам година активно глуми у представама Градског позоришта а однедавно учествује и у раду луткарске сцене, тако да је тема њене радионице била израда и употреба лутака од папира у наставном процесу. Наставници партнерских школа упоредо са ученицима израђивали су лутке, а затим су имали задатак да осмисле ситуацију и презентују осталима.

Виолета Начковић, наставница географије и дугогодишњи члан КУД Абрашевић, повела је наше госте да обиђу просторије КУД-а, погледају народне ношње и разне предмете народне радиности који су тамо изложени, а затим је одржала радионицу на којој је представила наше народне игре из Шумадије, Лесковца, Врања и из влашких крајева. Уз помоћ наших ученика, гости су се трудили да науче кораке, па су се тако сви лепо забавили играјући весели моравац, док су се око влашког кола морали мало више потрудити како би научили кораке. Бугарка им се јако допала, иако су признали да им није било баш лако да је науче. На крају радионице сви учесници су били у колу, а осмеси су показивали да се сјајно забављају. Циљ ове радионице био је упознавање наше традиције и културе, а у томе нам је много помогла Љупка Шијан Радуловић, заменица председника КУД-а и овом приликом јој се искрено захваљујемо на подршци.

Када говоримо о традицији, оно што Србију издваја од осталих православних хришћана јесте крсна слава. Управо на Благовести, празник који се славио тога дана, приредили смо нашим гостима прави угођај српског гостопримства – ручак са славском трпезом уз предавање о нашим обичајима.

Желели смо да својим гостима покажемо и природне лепоте Србије, тако да је уследио одлазак у подножје планине Бељанице, посета Ресавској пећини, као и извору Велико врело и водопаду Велики бук који се налазе у оквиру Споменика природе Лисине и представљају особену знаменитост фонда гео наслеђа а заштићени су Уредбом Владе Републике Србије 1995. године.

Велико финале овог дана, испуњеног разним активностима, била је свечана додела сертификата и вечера у просторијама Винарије „Деспотика“. Посебну част учинио нам је Никола Вучен, председник општине Смедеревска Паланка, који је као почасни гост доделио серификате учесницима овог међународног пројекта. Наша школа му се овом приликом захваљује на подршци и подстреку да кроз међународну сарадњу омогућимо својим наставницима да се упознају са иновативним методама наставе како би и будуће генерације наших ученика наставиле да остварују изузетне успехе на свим пољима. 



















Нема коментара:

Јавне набавке ОШ "Херој Радмила Шишковић"

Видео клип о нашој школи

Видео