ОШ ХРШ

5. 4. 2022.

2022-04-04: ЕРАЗМУС+ ПРОЈЕКАТ - ДОБРИ ДОМАЋИНИ, КАО И УВЕК

Ове недеље имамо велику част и задовољство да угостимо наставнике из партнерских школа у оквиру Еразмус+ пројекта „ Моћ бајки и прича у служби писмености и језичких вештина“ ( Power of Fairy tales and stories on literacy and language skills ). Пристигло нам је по четворо наставника из Румуније, Шведске и Турске, док ће нам се тим наставника из Словеније придружити онлајн.
У складу са нашом традицијом, на улазу школе су их дочекали наши ученици у народним ношњама а као послужење понудили су им погачу и со, што је за њих било сасвим ново и необично искуство. У холу школе ученици од првог до осмог разреда су за госте приредили диван дочек, представивши нашу школу музиком, песмом и игром.
Уследила је радионица за учеснике ове мобилности у којој су тимови представили своје школе кроз презентације и видео материјале.
Славица Јоцковић, наставница енглеског језика, одржала је, уз помоћ ученика 6/3, радионицу „Storytelling - Lesson observation“. Она је нашим гостима показала како на занимљив начин можемо да укључимо бајке и приче у своју свакодневну наставу и уз овакав приступ омогућимо ученицима да са лакоћом усвоје страни језик.
Након радионица, домаћини су својим гостима представили свој град. Шетња је почела посетом цркви Свете Петке, упознавањем са нашом традицијоми културом, а посебно са нечим што нас издваја од већине православних земаља, укључујући и наше госте из Румуније, а то је крсна слава.
Историјски архив „Верослава Вељашевић“ отворио нам је своја врата и наши гости су могли да се упознају са историјом нашег града слушајући предавање на енглеском језику. Након шетње кроз центар града, уследила је занимљива радионица у Градској библиотеци „Милутин Срећковић“, где су се гости упознали са нашим језиком и писмом, радом и делом, као и значајем Вука Стефановића Караџића, епским народним песмама и значају народног стваралаштва за очување језика и културе, а затим и делима Јована Јовановића Змаја, по којем улица у којој се налази наша школа носи име.
Шетња је завршена на новоизграђеном тргу испред главног улаза у болнички комплекс који је, као најновија знаменитост нашег града, употпунио позитиван утисак који смо, надамо се, као школа домаћин оставили на своје госте.














Нема коментара:

Јавне набавке ОШ "Херој Радмила Шишковић"

Видео клип о нашој школи

Видео