ОШ ХРШ

28. 5. 2010.

"Музика је пут до срца" - први фестивал дечије музике у Смедеревској Паланци

У Смедеревској Паланци је 28. маја одржан 1. дечији музички фестивал  под мотом "Музика је пут до срца" у  препуној сали Градског позоришта  који је окупио децу из скоро свих основних школа општине Смедеревска Паланка на коме су учествовали и наши ученици и то Милица Перић, ученица 4. разреда; Ивана Лазић, Дуња Павловић, Анђела Марковић ученице 6. разреда Сташа Петковић,  ученица 7. разреда  и Катарина Стојановић, ученица 8. разреда.
Фестивал је организовала ОШ "Вук Караџић" из Смедеревске Паланке уз подршку Општине Смедеревска Паланка, Друштва учитеља Смедеревске Паланке, основних школа општине  и бројних донатора међу којима је  и Народна канцеларија председника Републике Србије.
Програм је реализован у такмичарском и ревијалном делу. Имали смо прилике да чујемо надахнуте интерпретације и да видимо оригиналну кореографију популарних песама које су ученици са својим наставницима- менторима припремили за ово такмичење.
Стручни жири у саставу Мира Крајнер, професор клавира у Основној музичкој школи "Божидар Трудић", Срђан Тодоровић, магистар Академије музичких уметности и Слободан Ђурић, професор хармонике и директор Основне музичке школе "Божидар Трудић" имали су тежак задатак да одаберу најбоље интерпретације и кореографије
Прво место освојила је Катарина Спасојевић, ученица 7. разеда ОШ "Олга Милошевић". Друго место освојила је Сташа Петковић, ученица 7. разреда ОШ "Херој Радмила Шишковић" а треће место дует Тамара Митровић, ученица 6. разреда ОШ "Вук Караџић" и Катарина Стојановић, ученица 8. разреда ОШ "Херој Радмила Шишковић".
Жири је доделио и специјалну награду за кореографију Јовани Старовлах и Тијани Кузмић из ОШ "Радомир Лазић"; специјалну награду за неговање традиције Милици Перић, ученици 4. разреда ОШ "Херој Радмила Шишковић"; специјалну награду за избор песме Сари Попов, ученици 5. разреда ОШ "Вук Караџић"; специјалну награду за интерпретацију Владимиру Бајкићу, ученику 4. разреда издвојеног одељења ОШ "Ђорђе Јовановић" из Селевца у Бачинцу; и специјалну награда за оригиналност Ивани Лазић, Дуњи Павловић, Сташи Петковић и Анђели Марковић ученицама 6.и 7. разреда ОШ "Херој Радмила Шишковић".
У ревијалном делу наступали су ритмичка секција ОШ "Вук Караџић" са кореографијом "Молимо за фину тишину"; најмлађи чланови КУД "Абрашевић"; Ивана Талијан и Сара Попов; као и Плесни студио "Арабеск" који су публику одушевили својим интерпретацијама и кореографијама специјално припремљеним за ову прилику.Више информација на линку.

Нема коментара:

Јавне набавке ОШ "Херој Радмила Шишковић"

Видео клип о нашој школи

Видео