ОШ ХРШ

12. 3. 2009.

Пролећна акција «У сусрет пролећу – помозимо да наш град буде лепши»

У организацији « Тројон – Фишер « и GTCT – a крајем прошле године започета је aкција – мапирање града која, нажалост, није завршена. На иницијативу Еколошке секције ОШ «Херој Радмила Шишковић» и Општинског савета за екологију, ове године наставља се акција под називом «У сусрет пролећу – помозимо да наш град буде лепши». Акција се наставља са жељом да град заиста изгледа боље и лепше.
Акција ће се састојати из презентације ученичких радова: фотографија, цртежа и мапа града и села.
Окружени смо гомилом смећа, пролазимо поред препуних и преврнутих контејнера, гледамо дрвеће окићено најлонским кесама и шетамо крај река у којима плутају флаше, аутомобилске гуме и ко зна шта све још. То су лоши примери, то је наше огледало и то треба забележити, фотографисати.
На срећу имамо и лепо уређена дворишта, чисте фасаде и сређене улазе у поједине зграде и установе. Наравно и то треба забележити.
Ова акција предвиђа и чишћење и сређивање средине у којој живимо. Средимо своје двориште, улицу, град, село.
Ученички радови треба да садрже: име ученика, име школе, разред и одељење и прикупљаће се до 20.3.2009. год.
Стручна комисија у саставу: професор ликовне културе, представник Тројон – Фишер – а, представник фонда за екологију и представник ЈП Микуља изабраће радове који ће бити изложени у холу испред сале Скупштине општине од 21- 27. марта 2009. год. Тада ће изложба бити затворена и додељене награде (прва, друга и трећа награда). Поред тих награда сви ученици у овој акцији добиће беџ, мајцу, свеску и оловку. Све школе које учествују у овој акцији добиће по једну садницу за своје двориште.
Верујемо да ћемо код деце лако и брзи пробудити свест о заштити и очувању животне средине. Није довољно да се стално питамо: ДОКЛЕ ОВАКО? Треба да учинимо нешто конкретно, а у супротном брзо ћемо остати и без ваздуха и без пијаћих вода, а без њих се не може.
Ако после те акције наш град буде бар мало другачији и лепши, онда је акција успела.

Нема коментара:

Јавне набавке ОШ "Херој Радмила Шишковић"

Видео клип о нашој школи

Видео