ОШ ХРШ

8. 4. 2016.

2016-04-08: Наши ученици су посетили 5. по реду Фестивал науке под слоганом „Доживи науку кроз физику, хемију и механику“

У Машинско – електротехничкој школи „Гоша“ у Смедеревској Паланци одржан је 5. по реду Фестивал науке "Доживи науку кроз физику, хемију и механику". И ове године програм је био изузетно богат, али је наступ НАО робота са Института Михајло Пупин традиционално привукао највећи број посетилаца. Поред наступа хуманоидног робота, велику пажњу привукла је и беспилотна летелица – дрон и роботска глава (пионирски резултат Института Михајло Пупин) која је створена у жељи да се роботи науче да препознају људске емоције.
Новина у програму ове године је Океанијум који је за потребе Фестивала из Београда допремио Центар за промоцију науке.
Поред осталих интересантних садржаја истичемо такмичење "Мој ЛЕГО робот" на коме је учествовала и екипа наше школе и која је освојила 1. место.

Основни циљ Фестивала јесте презентација науке на један необичан и опипљив начин, а такође је био прилика да ученици питају све оно што их занима или открију своје склоности ка наукама као што су математика, хемија, биологија, роботика и механика.

Албуми са фотографијама су на линку, линку и линку (снимио Милан Милошевић, наставник ОШ "Херој Радмила Шишковић").
Коришћени су и прилози са линка Паланка  данас.

Нема коментара:

Јавне набавке ОШ "Херој Радмила Шишковић"

Видео клип о нашој школи

Видео