ОШ ХРШ

30. 9. 2012.

2012-09-28/30: Тродневна базична обука у оквиру пројекта "Професионална оријентација на преласку у средњу школу"

У протекла три дана Ружица Тасић-Станојковић, психолог школе и наставници Љиљана Маричић и Славица Јоцковић похађале су обуку у оквиру GIZ пројекта "Професионална оријентација на преласку у средњу школу". Домаћин је био Регионални центар за професионални развој запослених у образовању Смедерево за тимове из једанаест школа.
Циљ реализације Пројекта је да оспособи младе да промишљено и ваљано одлуче о избору занимања  и образовања, да планирају каријеру и укључе се у свет рада. Планирано је да овај пројекат, који успоставља одржив и функционалан систем професионалне оријентације, буде спроведен у свим основним школама и канцеларијама за младе у Србији у периоду од 2011. до 2013. године.
У претходна два круга, кроз програм је прошло око 19,500 ученика и ученица основних школа, 774 наставника и наставница и 93 тренера и тренерица широм Србије.
Као један од главних циљева Пројекта истичу се подршка за остваривање реалних сусрета, рад са родитељима на пружању подршке деци, изградња мреже школа и партнера и промоција ПО у локалној заједници.
До краја школске године 2012-2013 програм ће обухватити више од половине школа у Србији и све канцеларије за младе.
Фотографије су из албума Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево.

Корисни линкови

Нема коментара:

Јавне набавке ОШ "Херој Радмила Шишковић"

Видео клип о нашој школи

Видео