ОШ ХРШ

28. 6. 2012.

28.06.2012. Уручење признања и сведочанстава ученицима осмог разреда

Добитници Вукове дипломе са директором школе Ненадом Марковићем и одељењским старешинама
У просторијама Градског позоришта Смедеревске Паланке одржана је пригодна приредба уручења признања и сведочанстава ученицима осмог разреда. Ученик генерације је Срђан Марковић који је поред других поклона као ученик генерације добио и нотбук, поклон колектива ОШ "Херој Радмила Шишковић" за даљи успешан рад.
Пре уручења признања и сведочанстава драмска секција ОШ "Херој Радмила Шишковић" извела је представу "Патуљак и седам Снежана" у режији наставника Мирослава Михајловића.

О Срђану Марковићу, ученику генерације

Срђан Марковић
ученик генерације
Срђан Марковић, ученик генерације 2011/2012. ОШ ''Херој Радмила Шишковић'', носилац Вукове дипломе и седам специјалних диплома, добар спортиста, члан школске кошаркашке екипе...Ово су само неке одреднице његове свестране личности.
Почев од 4. разреда, када је кренуо у своје такмичарске походе освајањем 1. места на окружном такмичењу из математике, Срђан ће се такмичити из 5 предмета: из математике, физике, информатике и рачунарста, историје и српског језика и постићи ће сјајне резултате.
У петом разреду на такмичењима општинског ранга освојио је 1. место и математике, 3. место из историје и 3. место из српског језика, на окружним такмичењима исте године 1. место из математике и на такмичењима државног ранга чак три награде: 2. награду на такмичењу ''Кенгур без граница'', 3. награду из математике на Првенству основних пкола Србије и 2. награду такође из математике као члан екипе ОШ ''Херој Радмила Шишковић'' на Првенству основних школа Србије ''Архимедес''.
У шестом разреду наствиће да ниже успехе: 3 прва места на општинским такмичењима из математике, физике и информатике из области програмирања, 1. место из информатике и физике на Окружном такмичењу и 2. место из математике такође на Окружном такмичењу. На Републичком такмичењу освојиће следеће награде: 2. награду из математике, 2. награду на такмичењу ''Кенгур без граница'', 3. награду на Првенству основних школа Србије ''Архимедес'', 2. награду као члан екипе ОШ ''Херој Радмила Шишковић'' на Првенству основних школа Србије ''Архимедес'', 2. награду из физике и 1. награду из информатике.
У седмом разреду осваја два прва места на општинским такмичењима из физике и математике, на Окружном такмичењу 1. место из математике, 2. место за научно-истраживачки рад у организацији Центра за таленте, 1. место на Окружном такмичењу из физике и 1. место на Окружном такмичењу из информатике. На републичким такмичењима у седмом разреду такође постиже сјајне резултате: 3. награду на такмичењу из математике ''Кенгур без граница'', 2. награду као члан екипе ОШ ''Херој Радмила Шишковић'' на Првенству основних школа Србије ''Архимедес'', 2. награду из физике, 3. награду из информатике и 3. награду на Српској информатичкој олимпијади.
У осмом разреду три прва места на општинским такмичењима из математике, физике и информатике, 3 прва места на окружним такмичењима такође из математике, физике и информатике, као и 3. награду на Републичком такмичењу из математике, 2. на Републичком такмичењу из физике и 2. награду на Републичком такмичењу из информатике. Срђан је такође добио и више похвала са разних републичким такмичења и првенстава из математике.
Сви ови резултати не би били толико изузетни да их Срђан није оплеменио својом одговорношћу, радозналошћу, искреношћу и вољом да увек помогне другима, да својим позитивним ставовима утиче и на успехе својих другова. Увек је учествовао у свим заједничким активностима и активно се бавио решавањем проблема у разреду. Један је од покретача позитивне климе у одељењу, објективан и поштен, добар друг који је у сваком тренутку спреман да на све пренесе свој ведар дух, смисао за хумор и добро расположење.
Одељењски старешина
Марина Михајловић
Успеси наших ученика на такмичењима у школској 2011/2012.

Нема коментара:

Јавне набавке ОШ "Херој Радмила Шишковић"

Видео клип о нашој школи

Видео