ОШ ХРШ

2. 7. 2010.

Конференција "Школа будућности" - Издвојена средства за опремање свих школа најсавременијим рачунарима

Mинистар просвете Жарко Обрадовић, председница Националног просветног савета Десанка Радуновић и директор Мајкрософт канцеларије у Србији Владан Живановић отворили су конференцију „Школа будућности“.
Централна тема конференције била је улога технологије у унапређивању наставе и школских процеса, као и улога школе у повећању дигиталне писмености ученика и заштити деце на интернету. На Конференцији је представљена и књига „Школа будућности“, а завршила се округлим столом са темом „Заштита деце на интернету“.
Министар Обрадовић најавио је да ће од 2011/12. године све школе у Србији добити информатички центар захваљујући изузетној сарадњи Министарства просвете и Министарства телекомуникација које је издвојило 650 милиона динара за опремање Центра најсавременијим рачунарима. Обрадовић је истакао да образовни систем Републике Србије тежи ка стварању школе 21. века што подразумева неопходне реформе, које морају да иду у корак са убрзаним технолошким променама, као и да реформе не треба схватити као елиминацију свега постојећег зарад прихватања новог, него као имплементацију новог у оно што се показало као успешно и квалитетно. Министар Жарко Обрадовић нагласио је да у свакој школи и у сваком времену у центру пажње мора бити ученик. Децу ћемо најбоље заштити од опасности које такође егзистирају на интернету уколико их наоружамо знањем, додао је Обрадовић.
Председница Националног просветног савета Десанка Радуновић изјавила је како је радује опремање школа рачунарима, улагање у будућност, а посебно оних мањих школа којима је помоћ преко потребна и истакла да се модерне технологије и интернета не треба плашити. Владан Живановић директор Мајкрософт канцеларије у Србији рекао је да Мајкрософт од 2004. године Мајкрософт кроз разне програме и пројекте у сарадњи са Министарством просвете улаже у стручну едукацију ученика, наставника, у опремање школа, као и у израду образовних садржаја за наставу информатике на српском језику и упутстава за коришћење модерних информатичких средстава у настави и школском животу.

Нема коментара:

Јавне набавке ОШ "Херој Радмила Шишковић"

Видео клип о нашој школи

Видео