ОШ ХРШ

1. 6. 2009.

Са 35. математичког турнира - екипног првенства основних школа Републике Србије у математици

Такмичење је одржано 23. маја 2009. године у Београду (Хемијско-прехрамбена технолошка школа) - према календару такмичења који је усвојило Министарство просвете Републике Србије. Организатор такмичења је било МД АРХИМЕДЕС (http://www.arhimedes.co.yu/)
Учествовале су 93 екипе (школе). Екипе су имале по 5 такмичара (по један ученик IV, V, VI, VII и VIII разреда), тако да је укупно било 465 ученика - такмичара.
Такмичари су решавали две групе задатака: А) 10 задатака по програму редовне наставе математике (основна знања) и Б) 5 нестандардних задатака (виши ниво знања). Израда свих задатака трајала је 150 минута. Сваки такмичар могао је да освоји укупно 100 бодова: 50 бодова на првој групи задатака и 50 бодова на другој групи задатака. Задатке је саставила и радове ученика прегледала неутрална комисија, састављена од математичара који нису имали ученике на такмичењу.
Екипа ОШ "Херој Радмила Шишковић" је освојила 2. награду, Срђан Марковић ученик V3 освојио је 2. награду, а Кристина Јовичић из VIII3 и Ружица Цветановић из VI1 добили су похвале.
Ментори ученицима су били Војислав Милић (ученица Кристина Јовичић), Мила Рајичић (ученица Марија Маричић), Јасна Басарић (ученица Ружица Цветановић и ученик Срђан Марковић) и Снежана Михајловић- Лазаревић (ученица Милица Војновић). Руководилац екипе је била Ани Јеремић.
Заједничка фотографија наше екипе је:
Кристина Јовичић (VIII3), Марија Маричић (VII3), Ружица Цветановић (VI1), Срђан Марковић (V3) и Милица Војновић (IV2).

Нема коментара:

Јавне набавке ОШ "Херој Радмила Шишковић"

Видео клип о нашој школи

Видео