ОШ ХРШ

11. 5. 2023.

2023-05-8/11: ШКОЛА ВЕЛИКОГ СРЦА ДОМАЋИН ЕРАЗМУС + ПРОЈЕКТА

У оквиру Еразмус + пројекта( CO -DevelopЕ+ Generations) наша школа је данас била сјајан домаћин по речима гостију из Италије, Румуније, Турске и Литваније.
Сви запослени, на челу са директором Мирославом Михајловићем , су се потрудили да се наши гости осећају пријатно, да наставници и деца учествују у заједничким активностима, разменимо искуства и истакнемо добре стране наше школе.
Наставнице, Љиљана Маричић и Виолета Начковић су радиле веома занимљиве, корисне и практичне радионице ( Како паметно користити мобилне телефоне и таблете ;
Коришћење паметних телефона за креирање видео материјала помоћу дронова). Наши ученици су били веома обучени , спретни и показали другарима, нашим гостима, како
се савремене технологије користе у паметне сврхе.
Трудићемо се да и наредних дана оставимо лепе и позитивне утиске.
Током другог дана посете наших гостију из Италије, Румуније, Литваније и Турске у оквиру пројекта Ерасмус+ имали смо част да им покажемо наш град. Посетили смо Градску библиотеку "Милутин Срећковић", Паланачку гимназију и Општинску управу Смедеревске Паланке. Даље активности су настављене у нашој школи где су се наши гости упознали са програмирањем робота.
Овом приликом се захваљујемо Градској библиотеци "Милутин Срећковић", Паланачкој гимназији и потпредседници Општине Ђурђини Младеновић и председници Скупштине града Радмили Радисављевић на подршци и гостопримству.
Трећег дана нашег Еразмус+ пројекта ученици су користили мобилне телефоне и таблете да направе онлајн збирку поезије. Они су спојили знање из матерњег језика, креативно изражавање кроз ликовну уметност и употребу мобилних телефона и таблета на паметан начин.
Четвртог дана ученици и наставници из Турске, Италије, Румуније и Литваније, уживали су у посети Београду. Заједно са групом другара из школе домаћина, посетили су Авалски торањ и Споменик Незнаном јунаку на Авали, Калемегданску тврђаву и центар града. Домаћини и гости растали су се уз доста емоција и у нади да ће се поново срести у неком новом пројекту.
Нема коментара:

Јавне набавке ОШ "Херој Радмила Шишковић"

Видео клип о нашој школи

Видео