ОШ ХРШ

26. 9. 2022.

2022-09-29: ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА У ОШ „ХРШ“

Традиционално ученици ОШ „Херој Радмила Шишковић“ са својим учитељицама Јеленом Седларевић, Дијаном Влајић и Снежаном Михајловић Лазаревић, наставницима српског Весном Русалић и Љиљаном Петровић, енглеског Славицом Јоцковић и Наташом Вуковић и француског језика Надеждом Вулићевић и Јеленом Милутиновић су обележили 26. септембар - Европски дан језика. Свечаност је приређена у холу школе, а бројна публика је уживала у талентима свој их другара који су певали, рецитовали, глумили и казивали брзалице. Окружени паноима посвећеним празнику језика, научили су понешто ново о српском, енглеском и француском језику.

Подсећамо, Савет Европе је 2001. године одлучио да 26. септембар прогласи Европским даном језика како би се подигла свест о важности учења језика и промовисала богата језичка и културолошка разноликост Европе.
Циљ обележавања Европског дана језика је да се подстакну млади, пре свега ученици, за учење страних језика јер је то важно за њихову будућност, али и за размену и стицање нових искустава. У вези са тим, још од давнина, стара латинска пословица каже: „Колико језика говориш, толико људи вредиш“.




























































Нема коментара:

Јавне набавке ОШ "Херој Радмила Шишковић"

Видео клип о нашој школи

Видео