ОШ ХРШ

26. 6. 2019.

2019-06-26: Спортске игре младих: Игре су закон

 Данас је у нашој школи организовано такмичење у малом фудбалу у оквиру спортске манифестације/турнира  "Спортске игре младих". Учествовале су екипе наше школе, ОШ "Херој Иван Мукер" и ОШ "Радомир Лазић " иза Азање.
Победник турнира је била ОШ "Херој Иван Мукер" а наша екипа је заузела 2. место. 

Спортске игре младих највећа су спортска манифестација за децу и омладину на овим просторима, чији је основни циљ промоција здравог начина живота и пријатељства.
Већ 23. годину, основцима и средњошколцима из Републике Србије омогућено је потпуно бесплатно учествовање у такмичењима у десет спортских дисциплина, (мали фудбал, одбојка на песку, улични баскет, рукомет, одбојка, игра између две ватре, стони тенис, тенис, атлетика и шах).
Циљ Спортских игара младих је окупљање што већег броја деце и младих како би они на којима свет остаје, дружењем кроз спорт и забаву, развијали своје друштвене вредности чиме би избегли бреме данашњице која у великој мери има негативни тренд дроге, насиља и свих врста интолеранције.
У пројекту Спортске игаре младих у Србији, у 2018. учествовало је 70.580 такмичара.
Учесници Спортских игара младих у Србији, у 2018. били су мали спортисти из 148 места / градова /општина из наше земље.
Са поносом морамо да истакнемо да су Спортске игре младих и у Србији постале омиљена манифестација у оквиру које се деца такмиче и друже, а интересовање за учешће у Играма , на наше велико задовољство је из године у годину све веће.
Удружење за спорт и рекреацију Спортске игре младих је у децембру 2017. примљено у чланство у Спортски савез Србије и у Савез за школски спорт Србије.
--








Нема коментара:

Јавне набавке ОШ "Херој Радмила Шишковић"

Видео клип о нашој школи

Видео