ОШ ХРШ

30. 9. 2012.

2012-09-28/30: Тродневна базична обука у оквиру пројекта "Професионална оријентација на преласку у средњу школу"

У протекла три дана Ружица Тасић-Станојковић, психолог школе и наставници Љиљана Маричић и Славица Јоцковић похађале су обуку у оквиру GIZ пројекта "Професионална оријентација на преласку у средњу школу". Домаћин је био Регионални центар за професионални развој запослених у образовању Смедерево за тимове из једанаест школа.
Циљ реализације Пројекта је да оспособи младе да промишљено и ваљано одлуче о избору занимања  и образовања, да планирају каријеру и укључе се у свет рада. Планирано је да овај пројекат, који успоставља одржив и функционалан систем професионалне оријентације, буде спроведен у свим основним школама и канцеларијама за младе у Србији у периоду од 2011. до 2013. године.
У претходна два круга, кроз програм је прошло око 19,500 ученика и ученица основних школа, 774 наставника и наставница и 93 тренера и тренерица широм Србије.
Као један од главних циљева Пројекта истичу се подршка за остваривање реалних сусрета, рад са родитељима на пружању подршке деци, изградња мреже школа и партнера и промоција ПО у локалној заједници.
До краја школске године 2012-2013 програм ће обухватити више од половине школа у Србији и све канцеларије за младе.
Фотографије су из албума Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево.

Корисни линкови

28. 9. 2012.

Обележавање Дечије недеље 2012: Растемо као једно - Бољи смо заједно

2012-10-01: Понедељак

  • Упознавање ученика са Конвенцијом о дечијим правима и традицијом обележавања Дечије недеље
  • Сађење Дрвета генерације - саде га ученици првог разреда у школском дворишту
  • Изложба ликовних радова на паноу међуспрата
  • Изложба Еколошке секције на првом спрату школе
  • Изложба радова Географске секције на другом спрату школе
  • Ученички парламент: Акција "Осмислимо наше двориште"
  • Ученички парламент: Акција "Осмислимо наша правила"

2012-10-02: Уторак

  • Крос ученика од првог до осмог разреда
  • Излет за ученике од првог до четвртог разреда на Паланачком Кисељаку

2012-10-03: Среда

  • Маскембал за ученике од првог до четвртог разреда
  • Маскембал за ученике од петог до осмог разреда

2012-10-04: Четвртак

  • Цртање кредом у боји за ученике од првог до четвртог  разреда
  • Игре без граница за ученике трећег и четвртог разреда 
  • Ђачки парламент: Турнир у изабраном спорту

2012-10-05: Петак

  • Ученички парламент: Крај акције "Осмислимо наше двориште"
  • Ученички парламент: Посета председнику општине Смедеревска Паланка
  • Концерт за ученике у Градском позоришту: Учествују ученици из школе за музичке таленте
  • Журка за ученике седмог и осмог разреда

Корисни линкови:



27. 9. 2012.

Европски дан језика у нашој школи


И ове године ученици ОШ "Херој Радмила Шишковић" обележили су Европски дан језика . У просторијама школе изведен је пригодан програм.Уз песму, плес, глуму и рецитовање своје знање страних језика показали су ученици од петог до осмог разреда. У организацији овог догађаја учествовали су чланови секције страних језика "The English Corner" а реализацију су помогли и чланови секције за мултимедију. 

Од 2001. године, на иницијативу Савета Европе, на овај дан се сваке године широм Европе обележава и слави више од 6,000 језика који се говоре у свету, промовише учење језика и указује на важност подизања свести о културолошкој разноликости у Европи.


7. 9. 2012.

2012-09-07: Поводом Светског дана писмености

Поводом 8. септембра, Светског дана писмености, забележили смо изјаву Љиљане Петровић, професора српског језика. Изјава је дата РТВ Јасеница.


Из Тањугове вести

Сутра је Међународни дан писмености. Подаци говоре да данас у свету има око 900 милиона неписмених људи, а у Србији око 1,35 милиона становника без дана школе или са неколико разреда осмолетке.
Организација УН за образовање, науку и културу (УНЕСКО) прогласила је 8. септембар за Међународни дан писмености 1967. године, са циљем да се истакне важност читања и писмености у животу појединца и друштва у целини.
Према подацима УНЕСКО-а и Организације за економску сарадњу и развој (ОЕЦД), од укупног броја неписмених у свету две трећине су жене, а 113 милиона деца.
Око 75 одсто неписмених становника живи у подсахарским земљама, где женска деца уопште не иду у школу, а следе југозападна и источна Азија и арапске земље.
У развијеним земљама, највећи број становника има средњу школску спрему - од 47 одсто у САД, до 61 одсто у Аустрији.
У Србији је међу образованим становништвом највише оних са средњом школом, док је са високим образовањем свега 6,5 одсто грађана.

2012-09-07: Поводом почетка школске године

У овом видео запису је јавно обраћање Ненада Марковића, директора ОШ "Херој Радмила Шишковић" поводом почетка школске године и  семинара који је данас почео "Обука вредности, правила и реституција".


2012-09-07: Са семинара "Обука вредности, правила и реституција"

У ОШ "Херој Радмила Шишковић" 7. и 8. септембра одржава се семинар у оквиру 3. модула Школе без насиља "Обука вредности, правила и реституција" у пројекту "Ка безбедном и подстицајном окружењу за децу - Стварање мреже школа без насиља" (Школа без насиља) који се реализује од септембра 2011.
Семинар реализује ментор пројекта Маја Оклопџија-Слијепчевић.
У овом албуму су фотографије са почетка семинара за прву групу полазника. Пројекат је подржао донатор ПД "Центар" д.о.о.
Програм семинара  је одобрен од стране Министарства просвете и науке под бројем 153-03-00142/1/2008-06/3. Додатне информације су на сајту пројекта http://skolabeznasilja.oshrs.edu.rs.

5. 9. 2012.

2012-09-05: Са пливачког митинга за основне школе

На градском базену 5. септембра одржан је пливачки митинг на коме су учествовали ученици од 5. до 8. разреда ОШ "Херој Радмила Шишковић", ОШ "Херој Иван Мукер", ОШ "Олга Милошевић" и ОШ "Вук Караџић". Организатор овог пливачког митинга био је Центар за развој спорта и аматеризма у спорту. Наши ученици су традиционално постигли добре резултате.

4. 9. 2012.

2012-09-04: Молебан поводом почетка школске године

У храму Св. Петке у Смедеревској Паланци одржан је молебан поводом почетка нове школске године, коме су присуствовали ученици, њихови родитељи, вероучитељи и њихови наставници. 

3. 9. 2012.

2012-09-03: Почела је нова школска година

Данас је почела нова школска година за све ученике наше школе. Пријем ученика првог разреда организован је у дворишту школе пригодним програмом ученика школе и обраћањем директора и наставника разредне наставе који ће предавати нашим новим ученицима.Молебан поводом почетка нове школске године одржаће се у храму Св. Петке 4.9.2012.  са почетком у 12 часова.
 

Јавне набавке ОШ "Херој Радмила Шишковић"

Видео клип о нашој школи

Видео