ОШ ХРШ

14. 6. 2022.

еВежбаоница: Допис Министарства просвете, науке и технолошког развоја

 



https://evezbaonica.zvkov.gov.rs/

 

ОСНОВНА ШКОЛА

 

директору, наставницима, ученицима осмог разреда

 

 

Поштовани,

 

Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања, у сарадњи са Е-управом и професорима (сарадницима) са Математичког факултета у Београду и Факултета организационих наука у Београду, креирали су портал еВежбаоница који су ученицима ставили на располагање.

 

Портал еВежбаоница омогућава ученицима да кроз решавање задатака проверавају своје знање током припрема за завршни испит на крају основног образовања и васпитања. Задаци из седам предмета (српски језик/матерњи језик, математика, физика, хемија, биологија, географија и историја), распоређени су према тежини на три нивоа – основни, средњи и напредни ниво, а састављени су на основу образовних стандарда.

 

Поред задатака на српском језику, на порталу се налазе и задаци на осам језика националних мањина – албанском, босанском, бугарском, мађарском, румунском, русинском, словачком или хрватском – те ученици на свом наставном језику могу да приступе еВежбаоници и да одговарају на захтеве у задацима.

 

Линк за приступ: evezbaonica.zvkov.gov.rs

 

Портал је отворен за јавни приступ од петка 10.06.2022. године.

 

Потребно је да директори школа и наставници обавесте ученике осмог разреда и њихове родитеље о Порталу еВежбаоница, као о додатном виду подршке ученицима приликом припремања за завршни испит.

 

Срдачно,

 

Министарство просвете, науке и технолошког развоја

Нема коментара:

Јавне набавке ОШ "Херој Радмила Шишковић"

Видео клип о нашој школи

Видео