ОШ ХРШ

10. 12. 2021.

У сусрет Међународном дану планина

Уметност повезује све нас
Четвртак, 9. децембаp 2021. године, био је испуњен занимљивим заједничким активностима ПОСК"Јасеница" и Музеја у Смедеревској Паланци.
У преподневним часовима чланови планинарске секције Основне школе " Херој Радмила Шишковић" посетили су Међународну изложбу планинарске фотографије "Меморијал Ненад Радојковић". Том приликом, кустос Музеја, Бојан Маринковић, испричао им је занимљиве податке у вези са фотографијом уопште и стручно прокоментарисао фотографије које су изложене.
У поподневним часовима у просторијама Музеја за сениоре и ветеране нашег клуба организована је радионица у вези са уметничким и ликовним елементима фотографије. Радионицу су водили Дарко Трајановић, доктор уметности, и Бојан Маринковић, кустос Музеја и академски сликар. Учесници радионице су могли да чују веома занимљиве информације о значају фотографије, о њеном уметничком аспекту, као и о томе како да унапреде своје фотографисање током планинарских акција.
Посета изложби младих планинара и радионица о фотографији нам показују на који начин је могуће повезати уметност, фотографију и планинарство као спортску грану у једну целину.
Захваљујемо се Музеју у Смедеревској Паланци на разумевању и подршци и радујемо се нашој даљој сарадњи, коју сагласно желимо да подигнемо на један виши ниво.













Нема коментара:

Јавне набавке ОШ "Херој Радмила Шишковић"

Видео клип о нашој школи

Видео