ОШ ХРШ

28. 6. 2015.

28.06.2015. Уручење признања и сведочанстава ученицима осмог разреда и награда ученицима који су постигли пласмане на такмичењима

У Градском позоришту Смедеревске Паланке одржана је пригодан програм уручења признања и сведочанстава ученицима осмог разреда. Ученик генерације је Вања Мијатовић која је поред других поклона као ученик генерације добила и лаптоп рачунар, поклон колектива ОШ "Херој Радмила Шишковић" за даљи успешан рад.
Добитници Вукове дипломе ове школске године су:
  • Ана Михајловић
  • Богдан  Бркушанин
  • Вања  Мијатовић
  • Дуња Порбић
  • Јелена Стевановић
  • Јована Талијан
  • Милан  Ивановић
  • Михајло Чабраја
  • Сташа Митровић
  • Тамара Пантић
  • Теодора Скачков
  • Тијана Николић
     
     
     

     
     


    26. 6. 2015.

    2015-06-26: Пријем за ученике генерације код Председника Општине

    Ученици генерације из основних и средњих школа, данас су примљени од стране председника општине. После разговора са председником, где су ђаци говорили о својим успесима и предлозима, награђени су новчаном наградом у износу од 40.000 динара.
    Радослав Милојичић Кена се захвалио ученицима на постигнутим резултатима и истакао да ће се општина увек трудити да помогне младим и вредним људима, јер су они ти који ће за неколико година својим знањем, радом и трудом унапредити живот у општини.
    Поздрављајући ученике, у присуству њихових наставника и директора школа, Милојичић је истакао: "Ја бих вас замолио, због целокупног друштва, наше општине и државе у целости, да када завршите школовање, бер неко од вас почне да се бави политиком. Нажалост, живимо у веома тешким временима. Ваши професори имају мизерне плате за сав труд који су уложили. Ја се трудим да вам, бар на неки начин, захвалим на вашим резултатима. Образовање је најважније. Свако од вас ће добити по четрдесет хиљада динара. 2012. године било је по педесет хиљада динара за сваког ученика, 2013. двадесет, прошле године  тридесет хиљада и ове године по четрдесет хиљада динара. Располажемо заиста оскудним средствима. Држава нам је узела 80 милиона динара, смањењем износа од пореза на зараде. По четрдесет хиљада динара за свакога од вас, за општину није много, а вама ће значити, бар као знак да неко мисли на вас и да вам је захвалан на оствареним резултатима. Ја вам стојим на располагању и спеман сам за сваку сарадњу. Док сам ја председник општине за вас и све оне који остварују најбоље резултате у било којој области,  увек ће имати новца“, рекао је између осталог председник Милојичић обраћајући се ђацима генерације. 
    Ученик генерације из ОШ "Херој Радмила Шишковић" је Вања Мијатовић. 
     
    Вања Мијатовић
    ученик генерације 2014/2015.
     Корисни линкови:

    15. 6. 2015.

    2015-06-15: Почело је полагање завршног испита за ученике основних школа

    Данас је у ОШ "Херој Радмила Шишковић" почела реализација завршног испит полагањем теста из српског језика сагласно упутству Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије. Тест је полагало 72 ученика основне школе и 10 ученика из програма Основног образовања одраслих.Тест је почео у 10 ч. а завршен је у 12 часова. 
     

    12. 6. 2015.

    2015-06-12: Крај школске године

    За ученике од 1. до 7. разреда школска година је завршена 12.6.2015. г. За ученике 8. разреда школска година је завршена 29.5.2015. Крај школске године је обележен бројним пригодним активностима као што су журке за ученике и пригодне матурске забаве.


    Јавне набавке ОШ "Херој Радмила Шишковић"

    Видео клип о нашој школи

    Видео