ОШ ХРШ

14. 11. 2014.

2014-11-14: Олимпијски час у ОШ "Херој Радмила Шишковић"



У сали Oсновне школе “Херој Радмила Шишковић” у Смедеревској Паланци одржан је 14. новембра „Олимпијски час“, а са малишанима се дружила Николина Молдован, освајачица сребрне и бронзане медаље на Светском првенству у кајаку.
Директорка школе, Слађана Масловарић пожелела је свим учесницима успешан дан: „Имамо велики број ученика који се баве спортом и посебно ми је драго што је ово први пут да смо успели да угостимо Олимпијски комитет Србије. Сви ученици наше школе данас имају прилику да сазнају нешто лепо и нешто ново. Већ су се лепо уклопили и снашли и надам се да ће све радионице до краја дана бити потпуно успешне.”
Учесници “Олимпијског часа” учили су о историји Олимпијских игара, олимпијским симболима и спортовима, као и знаменитим спортистима – олимпијским херојима данашњице.
Николина Молдован је на Олимпијској трибини новим другарима дочарала како је спорт утицао на њен живот и покушала да их мотивише да крену њеним стопама, док су најмлађи основци кроз Олимпијску бајку учили о Олимпијским играма и правим вредностима које треба да усвоје у свом одрастању.
„Част ми је да се увек одазовем на ове акције Олимпијског комитета Србије, да се дружим са децом и представим им свој спорт јер се најбоље осећам у кајаку. Жеља ми је да се што више деце бави спортом и угледа на нас који представљамо своју земљу. ЕкОлимпијаде и Олимпијски часови у организацији ОКС и компаније Коца-Кола одржане су ове године у бројним градовима широм Србије, а надам се да ће их убудуће бити још више“, рекла је Николина Молдован.
Пројекат „Олимпијски час“ се реализује у сарадњи са Амбасадом Сједињених Америчких Држава у Србији и Топ партнером Међународног олимпијског комитета компанијом Коца-Кола, која је ексклузивни партнер Олимпијског комитета Србије у едукативним пројектима “Олимпијски час”, “ЕкОлимпијада” и “Спортски изазов” до краја олимпијског циклуса РИО 2016.

Корисни линкови:


Извор:
Фотографије са сајта Олимпијског комитета Србије са линка

Јавне набавке ОШ "Херој Радмила Шишковић"

Видео клип о нашој школи

Видео