ОШ ХРШ

30. 3. 2011.

Трибина “Образовање за све”

Савез учитеља Републике Србије, ЦИП-Центар за интерактивну педагогију, Центар за образовне политике и Фонд за отворено друштво, у сарадњи са Министарством просвете (пројекат “Пружање унапређених услуга на локалном нивоу” - ДИЛС) покреће кампању „Сви у школу, будућност за све“.
Трибина је посвећена промоцији свима доступног квалитетног образовања и обезбеђивању позитивне климе за инклузивно образовање у складу са Законом о основама система образовања и васпитања Републике Србије из 2009. године.
Тим поводом позивамо Вас на трибину “Образовање за све која ће се одржати 31.03.2011.г.од 17 ч до20 ч,  Смедеревској Паланци у Великој сали СО Смедеревска Паланка.
Предвиђене теме у оквиру трибине су:
  1. Регулатива којом се унапређује праведност образовања, карактеристике инклузивног вртића и школе, и обезбеђивање подршке деци и наставном кадру;
  2. Како подучавати свако дете на начин који му највише одговара (индивидуализација и индивидуални образовни план);
  3. Улога интерресорне комисије за процену потреба за пружањем додатне образовне, здравствене  или социјалне подршке детету;
  4. Примери образовне праксе прилагођене потребама детета у вртићу/ школи.
а о њима ће говорити:
  1. Душица Стојковић,  просветна саветница, школске управе Смедерево;
  2. Весна Милетић, просветна саветница, школска управа Смедерево, фацилитатор;
  3. Слађана Црномарковић,  члан интерресорне комисије за процену потреба за пружањем додатне образовне, здравствене или социјалне подршке детету;
  4. Соња Милетић, учитељ у ОШ «Бранислав Нушић», Смедерево;
  5. Евица Петровић, координатор за ромска питања за Општину Смедеревска Паланка;
  6. Здравка Симић, педагошки асистент у ОШ «Олга Милошевић»;
Део трибине ће бити посвећен размени учесника о томе како сваки појединац, из личне и професионалне улоге, може да допринесе да се сва деца успешно школују.
За све додатне информацијеможете се обратити  на
телефон:   064-1949567
е-маил:    smaslovaric@gmail.com; oshrs.pedagog@gmail.com     

17. 3. 2011.

Дигитални час - наградни конкурс за наставнике основних школа

Конкурс је намењен наставницима разредне наставе и предметним наставницима основних школа који успешно користе информационе и комуникационе технологије у настави и који су креативни у раду. Циљ Конкурса је подстицање ефективне и разноврсне употребе информационих технологија у наставном процесу.

Предмет Конкурса је рад који садржи приказ наставне јединице, која се према важећем наставном програму реализује од једног до четири школска часа, а који показује употребу информационих технологија као наставног средства. Употребљене информационе технологије морају бити применљиве у настави и усклађене са задацима и циљевима часа. Министарство за телекомуникације и информационо друштво на тај начин подстиче коришћење информационих технологија и развој информационог друштва.

Рок за подношење пријава је 5. мај 2011. године.

Контакт особа: Катарина Анђелковић
Телефон: 011 20 20 200
e-mail: digitalni.cas@mtid.gov.rs
Јавни позив за конкурс Дигитални час
Правила за учешће на конкурсу Дигитални час
Упутство за попуњавање пријаве са примером

15. 3. 2011.

Почетак курса „Е-комуникација и е-сарадња у оквиру школског е-система за подршку настави и школским процесима“

е-сарадња
Од 21. марта 2011. године почиње електронски курс за стручно усавршавање наставника и директора школа, акредитован под бројем 078 и називом „Е-комуникација и е-сарадња у оквиру школског е-система за подршку настави и школским процесима“ у Каталогу стручног усавршавања запослених у образовању за ш.г. 2010/2011, који је бесплатан за наставнике.
Наставници који желе да похађају овај курс треба да се од 10. марта до 30. марта 2011. пријаве на страни www.pil-vb.net и да од 21. марта проучавају лекције доступне на мрежи, раде активности предвиђене за уз сваку лекцију и да изађу на полагање завршног теста који ће бити организован у мају месецу у Новом Саду, Београду и Нишу. Пријава неће бити могућа пре 10. марта, због рада на серверу!

9. 3. 2011.

9.3.2011: Састанак са школским и локалним партнерским тимовима

У ОШ "Херој Радмила Шишковић" одржан је састанак  са школским и локалним партнерским тимовима у оквиру пројекта «Друга шанса» -- Развој система функционалног основног образовања одраслих у Србији. 
Детаљније информације о састанку на адреси.
Особа за контакте о пројекту је Александра Кокановић - тел. 011/263-60-34

7. 3. 2011.

Званични резултати са општинског такмичења Смедеревске Паланке из математике

Званични резултати са општинског такмичења Смедеревске Паланке из математике које је одржано 5.3.2011. у ОШ" Херој Радмила Шишковић".

5. 3. 2011.

Незванични резултати са Општинског такмичења из математике Смедеревске Паланке одржаног 5.3.2011.

Незванични резултати Општинског такмичења из математике које је 5.3.2011. одржано у ОШ "Херој Радмила Шишковић" могу да се нађу на линку .

2011-03-05 Општинско такмичење из математике

У ОШ "Херој Радмила Шишковић" одржано је општинско такмичење из математике Смедеревске Паланке. Тим поводом Војислав Милић, наставник математике је дао краћу изјаву за јавност коју прилажемо. Прилажемо и албум са фотографијама са одржаног такмичења.
Прелиминарни резултати биће познати после 15 часова а коначни у понедељак.

Јавне набавке ОШ "Херој Радмила Шишковић"

Видео клип о нашој школи

Видео