ОШ ХРШ

24. 5. 2007.

Семинар "Самовредновање рада школе" у оквиру пројекта Министарства просвете

Семинар "Самовредновање рада школе" у оквиру пројекта Министарства просвете одржан је 22.5.2007.г. у нашој школи. Предавачи су били просветни саветници Драгољуб Павловић и Веља Јоксимовић из одељења Министарства просвете из Пожаревца. Учесници су били 8 тимова основних и средњих школа Општине Смедеревска Паланка. Семинар је акредитован са 6 сати стручног усавршавања.
Приручник за самовредновање и вредновање школе може да се нађе на следећој интернет адреси http://www.mps.sr.gov.yu/upload/dokumenti/izdanja/prirucnik_samovrednovanje.pdf.

22. 5. 2007.

Екскурзија ученика првог разреда

Екскурзија ученика првог разреда ОШ "Херој Радмила Шишковић"је реализована 21. маја посетом Јагодини где су ученици посетили Зоолошки врт "Тигар", Завичајни музеј Јагодина и излетиште Ђурђево брдо. Ученици су се вратили пуни утисака о чему сведоче и приложене фотографије. Вођа пута је био наставник Мирослав Михајловић.

16. 5. 2007.

Представа "Принцеза и одјек" Драмске секције наше школе отворила Фестивал дечијег драмског стваралаштва "Враголасте позориштарије"

Представом "Принцеза и одјек" Драмске секције наше школе отворен је Фестивал дечијег драмског стваралаштва "Враголасте позориштарије" у Смедеревској Паланци који се одржава у периоду од 15. до 18. маја.
Представу "Принцеза и одјек" режирале су ученице Марија Јозић и Александра Јелић и она је победила на такмичењу Мале дечије сцене 2007. (МАДЕС '07) у Церовцу (видети линк).
На Фестивалу дечијег драмског стваралаштва "Враголасте позориштарије" приказаће се 8 позоришних представа из Ариља, Малог Црнића, Свилајнца, Велике Плане, Јагодине и Смедеревске Паланке (3 представе).

12. 5. 2007.

Успех драмске секције наше школе на такмичењу "Мала дечија сцена"

На такмичењу "Мала дечија сцена" (МАДЕС 2007.) које је одржано у Дому културе у Церовцу у организацији ОШ "Милија Ракић" и Градског позоришта Смедеревске Паланке драмска секција наше школе је освојила 1. место у конкуренцији 7 градских и сеоских основних школа представом "Принцеза и одјек". Режисери су били Марија Јозић и Александар Јелић, музика Ружица Митровић, сценограф и костимограф Марија Јозић.
Поред ове награде представа је добила и награду за режију и костимографију. Награду за глумачко остварење су добили Александра Јелић, Софија Рашић и Ђорђе Љубисављевић.
Андреја Стојановић је добио награду дечијег жирија.

11. 5. 2007.

У Смедеревској Паланци је одржан крос РТС кроз Србију

У Смедеревској Паланци је одржан крос РТС кроз Србију за ученике основних школа. Поред наше школе на овом кросу су учествовали и ученици ОШ "Вук Караџић", ОШ "Олга Милошевић" и ОШ Херој Иван Мукер". На кросу је учествовало више од 480 ученика од 4. до 8. разреда који су били разврстани у 10 категорија (5 категорија за дечаке и 5 категорија за девојчице). На кросу је учествовало и више од 500 ученика узраста од 1 до 3 разреда. Прилажемо неколико фотографија са овог кроса а више фортографија може да се нађе на веб адреси http://www.flickr.com/photos/oshrs/.



3. 5. 2007.

Рекреативна настава за ученике ОШ "Херој Радмила Шишковић"

У периоду од 23. до 30. априла одржана је рекреативна настава за ученике 1-4 разреда наше школе у Сокобањи у Хотелу Бањица. Као илустрацију боравка наше деце прилажемо следеће фотографије:

Јавне набавке ОШ "Херој Радмила Шишковић"

Видео клип о нашој школи

Видео